vrijdag, 15. juli 2011 - 10:20

Wielerbaan verplaatst vanwege bouw spoortunnel Deventer

Deventer

De wielerbaan op de Rielerenk in Deventer krijgt een nieuwe plek op sportpark Keizerslanden. 'Dit is de eerste stap in de aanleg van de spoortunnel die de Rivierenwijk verbindt met de Rielerenk', meldt de gemeente Deventer vrijdag.

Het college van B&W stelt dit voor aan de gemeenteraad, die zich nog moet uitspreken over dit plan. Het voorstel is tot stand gekomen na overleg met de betrokken verenigingen.

Verplaatsen wielerbaan
De geplande route naar de fiets- en voetgangerstunnel doorkruist het bestaande wielerparcours op het Sportpark Rielerenk. Het gevolg is dat de wielerbaan moet verhuizen.

Sportpark Keizerslanden bleek de beste nieuwe plek voor de wielerbaan. Op de nieuwe locatie zijn meerdere sportfaciliteiten die elkaar kunnen versterken. De nieuwe wielerbaan is ook te gebruiken als skeelerbaan.

Voorbereiden
ProRail is in opdracht van de gemeente Deventer gestart met het voorbereiden van de nieuwe spoortunnel tussen de Rivierenwijk en de Rielerenk.

Bewoners maakten zich jarenlang sterk voor deze tunnel sinds de gelijkvloerse overgang ter hoogte van de Kilstraat verdween. De verbinding maakt onderdeel uit van de fietsverbinding Schalkhaar — Rivierenwijk.
Provincie:
Tag(s):