dinsdag, 26. juli 2011 - 13:32

Wilders neemt met kracht afstand van verwijzing Breivik

In een persverklaring laat Geert Wilders dinsdag weten dat noch hij noch de PVV verantwoordelijk is voor een eenzame verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt.

Met deze woorden neemt Geert Wilders met kracht afstand van de aanslagen in Noorwegen en van Anders Breivik die hij behalve 'verknipte idioot', ook een 'waanzinnige' en een 'psychopaat' noemt. De aanslagen zijn volgens Wilders een slag in het gezicht van de wereldwijde anti-islambeweging.

In zijn manifest verwijst verdachte Anders Breivik onder andere naar de PVV.
Geert Wilders laat in zijn verklaring weten dat het hem met walging vervult dat Anders Breivik in de PVV een voorbeeld ziet in de strijd tegen de islam.
"Wij zijn democraten in hart en nieren. De Partij voor de Vrijheid heeft nooit en te nimmer opgeroepen tot geweld en zal dat ook nooit doen. Wij geloven in de kracht van de stembus en de wijsheid van de kiezer. Niet in bommen en pistolen.

Verder zegt Wilders dat de PVV geschokt is door de aanslagen. "Wij rouwen en zijn solidair met de Noorse bevolking die een enorme klap te verwerken heeft gekregen."

De hele verklaring van Wilders is te lezen op de site van de PVV (http://pvv.nl/.
Provincie:
Tag(s):