donderdag, 22. september 2011 - 10:57

Wilders: ''Ze mogen van mij de boom in''

Den Haag

In de Tweede Kamer zijn de algemene politieke beschouwingen begonnen.

Voorafgaand aan het debat kreeg SP-leider Emile Roemer het woord en hij vroeg Rutte afstand te nemen van het taalgebruik van Wilders.

Bij veel Tweede Kamerleden is de kritiek van Geert Wilders tijdens de eerste dag van de Algemene Beschouwingen in het verkeerde keelgat geschoten.

Vooral PvdA-leider Job Cohen moest het ontgelden en werd door Wilders neergezet als ''de bedrijfspoedel van Rutte''. Staatssecretaris Knapen werd iets vriendelijker betiteld als de "staatssecretaris van Sinterklaaszaken".

Premier Rutte zei bij de aanvang vanochtend dat hij zal reageren op de uitlatingen van Wilders. Alleen doet hij dat ''op zijn eigen moment''. Rutte benadrukte dat de crisis en de problemen met landen als Griekenland op dit moment belangrijker zijn dan het gekissebis in de Kamer.

Wilders kwam als laatste in het ordedebatje aan het woord. Daarin wees hij de gehele Tweede Kamer op eerdere uitlatingen over zijn partij, waarin de PVV o.a. werd afgeschilderd als een racistische partij, ''en daar viel niemand over'', aldus de PVV-leider. Wilders liep boos weg van de interruptiemicrofoon met de woorden ''Ze mogen van mij de boom in''.
Provincie:
Tag(s):