woensdag, 28. september 2011 - 12:39

Wilders:geen behoefte aan 'onzindiscussie'

Den Haag

PVV-leider Geert Wilders heeft laten weten er geen behoefte aan te hebben om met collega-fractievoorzitters de Algemene Beschouwingen van vorige week te evalueren. Dit schrijven verschillende media woensdag.

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet had alle fractievoorzitters hiervoor een uitnodiging gestuurd . Er zou gesproken gaan worden over de toon tijdens het tweedaagse debat. Het initiatief hiervoor komt van SGP-leider van der Staaij. Maar Wilders heeft geen zin in dit debat en heeft bedankt. "Ik wens ze veel plezier met een onzindiscussie", zo liet hij weten.

De toon van het debat zorgde voor veel ophef in het parlement maar ook daarbuiten. Vooral de botsing tussen premier Rutte en Wilders vonden veel kamerleden te ver gaan. Wilders zei tijdens het debat tegen Rutte: "Doe eens normaal, man". Rutte antwoordde daarop dat Wilders zelf normaal moest doen.

Rutte zei vrijdag dat hij dit deel van het debat niet zo erg vond, omdat het onvoorbereid was. Hij had meer moeite met voorbereide aanvallen van Wilders op PvdA-leider Cohen en -Kamerlid Albayrak. De PVV-leider noemde Cohen een 'bedrijfspoedel' en ‘De Grote Gedoger’.
Provincie:
Tag(s):