woensdag, 2. maart 2011 - 16:10 Update: 08-07-2014 0:31

Willem-Alexander bezoekt project Internetgevaren Hendrik Pierson College

Prins Willem-Alexander heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan het Hendrik Pierson College in Zetten, gemeente Overbetuwe, in het kader van het project Internetgevaren. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag laten weten.

Sinds 2007 organiseert de school jaarlijks voor leerlingen uit de eerste klassen van het VMBO, Havo en VWO een cursus voor het veilig gebruik van internet. Het project Internetgevaren bestaat uit vier klassikale lessen waarin docenten samen met hun leerlingen praten over onder meer MSN-gebruik, het omgaan met de webcam en hulpverlening bij vervelende ervaringen met internet.

Ook worden er gastlessen gegeven door de politie, de Stichting Mijn Kind Online (kennis- en adviescentrum jeugd en media), het bureau Halt (bureau voor alternatieve straffen voor minderjarige delinquenten) en leerlingen die zelf negatieve ervaringen hebben gehad met internet.

Willem-Alexander bezocht vier klassen en sprak met docenten en leerlingen over het veilig gebruik van internet. De prins is lid van de Raad van Advies van ECP.NL (Platform voor E-Nederland).
Categorie:
Tag(s):