maandag, 31. januari 2011 - 17:13 Update: 08-07-2014 1:00

Willem II krijgt geen extra geld van gemeente bij degradatie

Tilburg

(Elfvoetbal) Willem II krijgt geen verdere huurverlaging, mochten de Tricolores aan het einde van dit seizoen degraderen. Dit schrijft het college van Tilburg een een reactie op een onderzoek naar de gevolgen voor de gemeente, als de Tilburgse voetbalclub alsnog failliet gaat.

Een faillissement van de club zou de gemeente minimaal 10 miljoen kosten, blijkt uit het onderzoek van adviesbureau in vastgoedontwikkeling Fakton. Dit financieel minst negatieve scenario is sloop van het stadion en herontwikkeling van het terrein.

Het stadion van de Tricolores blijkt op geen enkele manier financieel positief te exploiteren. Na een sloop zou een groot winkelbedrijf als Makro of Ikea kunnen worden gebouwd. De gemeente noemt deze oplossing echter niet realistisch.

Vorig seizoen moest een huurverlaging Willem II redden van de ondergang; de gemeente legt nu jaarlijks 400.000 euro toe op de exploitatie van het stadion. Over de komende 30 jaar komt het verlies van de gemeente daarmee op 13 miljoen euro, zo bericht het onderzoek.

Een huurverlaging zou de gemeente nog enkele miljoenen meer kosten. "Ongeacht de sportieve prestaties neemt het college het besluit om de huidige huurwaarde als ondergrens vast te stellen", zo schrijft het college.

Als Willem II degradeert zullen de inkomsten van sponsors en uit kaartverkoop drastisch afnemen en bovendien vervalt de subsidie van de gemeente voor maatschappelijke activiteiten.

Het college bepaalt na overleg met de gemeenteraad hoe het huurcontract met Willem II er vanaf volgend seizoen zal uitzien.
Categorie:
Tag(s):