vrijdag, 16. december 2011 - 10:58

'Winkelcentrum 't Loon in Heerlen weer veilig'

Heerlen

Na inspecties door de gemeenten en de brandweer blijkt het deel van het winkelcentrum 't Loon in Heerleen wat nog overeind staat en de omgeving weer veilig, aldus de gemeente.

Voordat men met de sloop van het onveilige gebied begon, heeft men meetinstrumenten op verschillende plaatsen neergezet. Deze hebben geen beweging geregistreerd.

Het sloopbedrijf is nog tot begin volgende week bezig het puin af te voeren. Wanneer dit klaar is kan de gemeente aan de slag om het gebied schoon te maken en de infrastructuur weer te herstellen. Tot die tijd blijft de omgeving van het winkelcentrum gesloten voor publiek.

De gemeente Heerlen gaat op korte termijn opdracht geven voor drie onderzoeken aan onafhankelijke externe partijen. Allereerst een onderzoek naar de oorzaak, dat zich richt op de grondbewegingen die de oorzaak waren van de verzakking van het gesloopte compartiment. Het tweede onderzoek richt zich op de bouwgeschiedenis (inclusief de herbouw en reconstructie) van ’t Loon. Het derde onderzoek gaat over de uitvoering van de crisisorganisatie bij de gemeente. Voor de gemeente staat bij deze onderzoeken zorgvuldigheid voorop. De gemeenteraad wordt bij de definitieve onderzoeksvragen betrokken.
Provincie:
Tag(s):