zaterdag, 16. juli 2011 - 13:23

Winkeldieven met kinderen aangehouden voor strooptocht

Drachten

De politie heeft vrijdagmiddag op de Zuiderbuurt drie vrouwen, een 17 en een 19-jarige inwoonster van Almere en een 30-jarige inwoonster van Drachten op verdenking van winkeldiefstal aangehouden

Het trio wisselde in een babywinkel aan De Zwaai het onderstel van hun oude buggy om voor het onderstel van een in de winkel te koop staande nieuwe buggy.

In de buggy lag een kleine baby. Een oplettende winkelmedewerkster zag dat de vrouwen de diefstal pleegden. Na hun daad verlieten de verdachten de winkel.

De medewerkster volgde de verdachten en belde direct via 1-1-2 de politie. Die kon de drie winkeldieven in een schoenenwinkel aan de Zuiderbuurt op heterdaad aanhouden. De verdachten, de baby en een klein jongetje ( leeftijd onbekend) werden voor nader onderzoek werden overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek troffen de agenten in de buggy acht paar nieuwe schoenen aan. Daarnaast werden in de tassen van de vrouwen nog kleding en make-up aangetroffen die van diefstal afkomstig waren.

Alle gestolen goederen werden door de politie in beslag genomen. De 19 en 30-jarige verdachte werden door Hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De 17-jarige verdachte werd na verhoor heengezonden. Het jongetje en de baby werden door de politie aan de familie overgedragen. Een 52-jarige inwoonster van Drachten deed aangifte.
Provincie:
Tag(s):