vrijdag, 28. oktober 2011 - 15:22

Winkelpersoneel betrapt zakkenrollers Lelystad op heterdaad

Lelystad

Winkelpersoneel van een supermarkt in Lelystad heeft in de passage van Lelycentre, woensdagmiddag twee Roemeense vrouwen op heterdaad betrapt bij een zakkenrollerij. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

De twee vrouwen, 21 en 23 jaar en zonder vaste woon of verblijf plaats, zijn aangehouden en overgedragen aan agenten. De verdachten zijn ingesloten en zitten vast. De recherche van basiseenheid Lelystad heeft de zaak in onderzoek.

Het winkelpersoneel zag hoe de twee vrouwen een winkelende klant observeerden en de vrouw afleiden. Eén van de vrouwen probeerde een jaszak open te maken waar een portemonnee in zat, terwijl de andere dievegge het slachtoffer bleef afleiden.

Het winkelpersoneel greep in en hield de twee vrouwen op heterdaad aan. De inmiddels gealarmeerde politie zette de twee zakkenrollers in de boeien. Op beveiligingsbeelden is de zakkenrollerij vastgelegd. De beelden zullen gebruikt worden in het rechercheonderzoek.

Het is nog onbekend of de vrouwen in verband kunnen worden gebracht met de twee zaken van zakkenrollerij die deze week in Emmeloord plaatsvonden.
Provincie:
Tag(s):