zaterdag, 29. oktober 2011 - 21:26 Update: 08-07-2014 0:56

Winnende Ajax pakt in Zuid-Limburg eindelijk clean sheet

(Elfvoetbal) Ook de tweede klap is een daalder waard. Net als woensdag reisde Ajax zaterdagavond opnieuw af naar Zuid Limburg om daar de degens te kruisen met Roda Jc en wederom werd de ontmoeting in Amsterdams voordeel beslecht: 0-4.

Het duel in de KNVB Beker van afgelopen woensdag kende al na vier minuten een 1-1 tussenstand. Een stand waaruit een hoop kon worden geconcludeerd. Immers heeft zowel Ajax als Roda JC er dit seizoen veel moeite mee een vlean sheet te bemachtigen en aangeien bij beide clubs de verdediging de achilleshiel vormt, beloofde de competitiewedstrijd net als woensdag in een doelpuntrijk spektakelstuk te ontbranden.

Het openingsdoelpunt was al snel gemaakt. Christian Eriksen zette een een-tweetje op met Theo Janssen en kwamm zo geheel vrijstaand voor het doel van pawel Kieszek te staan. Voor de 19-jarige middenvelder een koud kunstje om op bekwame wijze af te ronden. Pas twee keer eerder kwam Ajax in 2011 op voorsprong in een uitwedstrijd.

De 0-2 was afkomstig van Janssen, die volledig over het hoofd werd gezien door de verdediging van Roda Jc en zo in de een-op-een met Kieszek eenvoudig raak kon schieten. Roda JC was toen op de knieen gelegd, want daarna liep Ajax uit naar een comfortabele 0-4 overwinning. Vurnon Anita bediende Jody Lukoki, die zijn eerste competitietreffer in de hoofdmacht van de Amsterdammers wist te produceren. Invaller Lorenzo Ebecillo kon vervolgens met een schot door de benen van Kieszek de eindstand op 0-4 bepalen.
Categorie:
Tag(s):