zondag, 18. december 2011 - 16:52 Update: 08-07-2014 0:55

Winterkampioen AZ geeft defensief NAC alsnog de zege in Breda

Breda

(Elfvoetbal) Zal het dan toch nog misgaan bij AZ? Na de kwalificatie voor de Europa League-knock-outfase van donderdagavond legde de koploper van de Eredivisie zondag een sterke pot voetbal op de mat, maar voetbal is soms een oneerlijke sport. Het defensieve NAC Breda pakte de drie punten in de slotfase: 1-2.

NAC Breda verzamelde thuis veertien punten, evenveel als AZ uit. Wat dat betreft kon dus een boeiende competitiewedstrijd worden verwacht. Bovendien wonnen de Brabanders vier van hun laatste vijf thuiswedstrijden en speelden zij het overige duel gelijk. Daartegenover stond dat AZ het in haar voorbije twee competitieduels slechts moest doen met één schamel puntje.


AZ begon gretig aan het treffen in Breda. Charlison Benschop, de vervanger van de zieke Roy Beerens, liet de slapende verdediging van NAC Breda achter zich, maar stuitte op een uitstekend keepende Jelle ten Rouwelaar. Ondanks dat de Alkmaarders lange tijd niet tot scoren kwamen, domineerden zij wel de wedstrijd. NAC Breda wist slechts gevaarlijk te worden via de omschakeling.

Toch waren het de Bredanaars die de leiding namen. Etiënne Reijnen kopte de bal ongelukkig voor de voeten van Anthony Lurling, die de bal na een aantal schijnbewegingen te hebben gemaakt via een lob achter doelman Esteban Alvarado wist te werken. Kort daarna kwam AZ eruit, maar Robbert Schilder wist de 1-1 op het nippertje te voorkomen. Vlak voor rust moest NAC Breda zich echter alsnog gewonnen geven, want het was Brett Holman die een afgeslagen corner bij de tweede paal achter Ten Rouwelaar kon tikken.

AZ begon goed aan de tweede helft, NAC Breda groef zich in voor de eigen zestien. De thuisclub leek genoegen te nemen met een puntendeling, maar kreeg in de slotfase alsnog de drie punten. Milano Koenders legde de bal zeer verrassend in het netje. Aan de gele kaart die hij kreeg voor het uittrekken van zijn shirt had hij maling.

Voor NAC Breda zit de eerste seizoenshelft er nu definitief op. AZ wacht in de KNVB Beker nog een loodzware ontmoeting met landskampioen Ajax. Deze staat gepland voor woensdag 21 december.
Categorie:
Tag(s):