woensdag, 10. augustus 2011 - 21:18

Wittenborg Brengt Nieuwe Studentenhuisvesting naar Apeldoorn

Apeldoorn

Aan het begin van het komende studiejaar zal een nieuwe vorm van studentenhuisvesting voor Wittenborg Business School gebruiksklaar zijn: de zogenaamde ‘Spaceboxen’.

24 van deze kleurrijke en compacte woonunits van 3 bij 6 meter, elk met onder meer een keuken, badkamer met douche en een gezamenlijke woonruimte, worden geplaatst in de Molendwarsstraat in Apeldoorn.

Momenteel wonen de meeste studenten van Wittenborg University in appartementen en huizen verspreid over de stad. De Spaceboxen zullen de komende vijf jaar in Apeldoorn blijven. Permanente studentenhuisvesting voor studenten van Wittenborg zal gerealiseerd worden in de toekomst, hoogstwaarschijnlijk op een centrale locatie, nog dichterbij de business school. Dankzij samenwerking tussen Wittenborg, woningcorporaties Portaal en Alliantie en de Gemeente Apeldoorn is de stad verzekerd van meer gebruiksklare huisvesting voor het groeiende aantal internationale studenten, inclusief de nieuwe studenten voor Wittenborgs masteropleidingen, zoals de Master of Business Administration (MBA).

Wethouder Hans Wegman van de gemeente Apeldoorn, verantwoordelijk voor zowel onderwijs als wonen, is heel erg blij met de ontwikkeling. “De spaceboxen zijn meer dan welkom in Apeldoorn. Gedurende de tijd dat de studenten in Apeldoorn studeren, dienen ze een dak boven hun hoofd te hebben. Goede en betaalbare studentenhuisvesting is daarom erg belangrijk.”

De gemeente Apeldoorn probeert al jaren meer hoger onderwijs aan de stad te binden onder andere om de zogenaamde jonge vlucht tegen te gaan. De wens om meer studentenhuisvesting te realiseren staat al een tijdje op de gemeentelijke agenda en de komst van de spaceboxen betekent een impuls voor studentenhuisvesting.

Het terrein waar de woningen komen, ligt braak door vertraging in de woningbouw. Voor de toekomstige bewoners is het een ideale locatie. Het trein- en busstation, de hogeschool, twee supermarkten en het winkelgebied liggen allen op loopafstand. Een huismeester van Hogeschool Wittenborg zal toezicht op het complex houden.

Enkele Spaceboxen zijn reeds gearriveerd.
Provincie:
Tag(s):