woensdag, 26. oktober 2011 - 16:54

Witwassers vast, Ferrari's ingenomen

Rotterdam

De FIOD heeft dinsdag negen verdachten uit de regio Rotterdam aangehouden op verdenking van witwassen. 'Daarnaast hebben de Belgische autoriteiten op verzoek van het Functioneel Parket vijf personen gehoord in deze zaak', meldt het ministerie van Financiën woensdag.

Kanaaleiland Guernsey
Het vermoeden bestaat dat de verdachten zwart geld hebben ondergebracht op het Kanaaleiland Guernsey. De verdachten hebben in totaal aan deze constructie naar schatting 3,7 miljoen euro verdiend.

Drie Ferrari's
Bij doorzoekingen is beslag gelegd op twee woningen en vier auto's, waaronder drie Ferrari's. Ook zijn sieraden, dure horloges en 98.500 euro aan contanten in beslag genomen. Nieuwe aanhoudingen in deze zaak zijn niet uitgesloten.

Verdrag Guernsey
De FIOD is de verdachten op het spoor gekomen door gegevensuitwisseling met Guernsey. Sinds 1 januari 2010 delen Nederland en Guernsey informatie op basis van een uitwisselingsverdrag.

Op grond hiervan kunnen beide landen onderling gericht informatie opvragen die van belang is voor de heffing en vordering van belastingen. Ook kunnen gegevens worden opgevraagd voor onderzoek naar strafrechtelijke belastingzaken. Zo'n verzoek om informatie kan niet worden geweigerd met een beroep op een eventueel bankgeheim.
Provincie:
Tag(s):