maandag, 10. januari 2011 - 12:46 Update: 08-07-2014 1:01

Woedende Pastoor legt Excelsior-spelers uitgaansverbod op

(ElfVoetbal) Excelsior-trainer Alex Pastoor heeft zijn spelers een uitgaansverbod opgelegd.

Nadat Excelsior zich voor de tweede keer binnen een week blameerde op het jubileumtoernooi van de Surinaamse voetbalbond (90-jarig bestaand SVB) was de oefenmeester zo kwaad dat hij de selectie sommeerde in het hotel te blijven op de laatste avond van het trainingskamp in Suriname.

Excelsior verloor gisteren met 4-2 van de Surinaamse amateurs van Inter Moengotapoe, waar voormalig rebellenleider Ronnie Brunswijk (48 jaar!) een uur meespeelde. Eerder deze week verloor Excelsior ook al van de Braziliaanse laagvlieger Remo (2-0), waardoor het als laatste eindigde op het toernooi waaraan het als uitgesproken favoriet begon. "Een schandalige prestatie. We speelden onder moeilijke omstandigheden. Het is hier warm, het veld is matig en deze week heeft toch het nodige van de spelers geëist, maar dan komt het op de mentale component aan. Het gros van de spelers heeft op dat gebied helaas niet thuis gegeven."

"In voetballend opzicht zijn we niet veel wijzer geworden", verzuchtte hij over de reis. "Ik heb overigens niet het idee dat de wedstrijden hier maatgevend worden voor de tweede seizoenshelft."

Door mee te spelen in de wedstrijd tegen Excelsior negeerde Brunswijk de oproepen van de organisatie om aan de kant te blijven. De SVB had hem verzocht om niet zoals in de openingswedstrijd tegen Paysandu als speler in actie te komen. Hij zou het het Surinaamse voetbal alleen maar te schande maken.

Tegen Paysandu speelde Brunswijk (48) als standbeeld mee. De oud-commandoleider, nu voorzitter van Inter, kwam tot grote hilariteit van het publiek zestig minuten de middencirkel niet uit en liet zich daarna door zijn zoon Jungelo vervangen. Brunswijk, in Nederland veroordeeld tot zes jaar celstraf wegens drugssmokkel, toonde zich echter nog altijd rebels en stapte tegen Excelsior doodleuk weer het veld op.
Categorie:
Tag(s):