maandag, 30. mei 2011 - 13:37

Woensdag drukke spits door lang Hemelvaartweekend

Amsterdam

De avondspits van woensdag 1 juni verloopt drukker dan normaal, zo voorspelt de ANWB maandag. Veel mensen hebben vanwege Hemelvaart een extra lang weekend.

'Rond 17.00 uur staat er ruim 300 kilometer file. Normaal is dat zo’n 250 kilometer, aldus de ANWB. Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 2 juni. De ANWB verwacht dat een miljoen mensen tijdens het hemelvaartweekend met vakantie gaan, dat is gelijk aan vorig jaar. Ongeveer 600.000 mensen blijven in eigen land. Favoriete buitenlandse bestemmingen zijn Duitsland, Frankrijk en België.

Tijdens de woensdagavondspits is het erg druk op de A1 Amsterdam – Hengelo, A12 Den Haag – Arnhem en de A28 Utrecht – Zwolle. Knelpunten op de A50 zijn Arnhem en Nijmegen. Daarnaast wordt er ook veel vertraging verwacht op de N57, N59 en de A58, de wegen naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden.

Wie er op uit gaat in de regio Den Haag moet rekening houden met werkzaamheden aan de A12. De A12 richting Utrecht is van woensdag 1 juni 21.30 uur tot zaterdag 4 juni 18.00 uur afgesloten tussen knooppunt Prins Clausplein en Zoetermeer.

In het buitenland wordt het volgens de toeristenbond ook druk op de weg. In België is het woensdagmiddag en donderdag filerijden richting de kust via de E40 Brussel – Oostende. In Frankrijk is het druk op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden.

In Duitsland is de woensdagavondspits veel drukker dan normaal. Dat is in het noorden vooral te merken op de wegen rond Hamburg en richting Noord- en Oostzeekust. In het midden en zuiden staan files rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland verwacht de ANWB files op de routes naar het zuiden.

Op zondag 5 juni gaan de meeste mensen in de loop van de middag weer terug naar huis met opnieuw een grote kans op files.
Provincie:
Tag(s):