dinsdag, 8. maart 2011 - 21:48

Woldense wegen krijgen al vroeg opknapbeurt

Zuidwolde

De gemeente De Wolden heeft dit jaar al vroeg in het voorjaar het jaarlijkse planmatig onderhoud aan wegen kunnen aanbesteden. Dit betekent in de praktijk dat de aannemers nog voor de zomer aan de slag kunnen met het jaarlijkse wegenonderhoud. De voorbereidingen voor de aanbestedingen zijn in 2010 gestart en hiermee zijn verschillende voordelen behaald zowel voor gemeente als inwoners.

Wethouder Henk Lammers geeft aan dat hij erg blij is met deze vroege aanbesteding: “Door vorst en intensief gebruik heeft het wegdek te lijden. Verkeersveiligheid vinden we als gemeente erg belangrijk. Deze vroege aanbesteding heeft verschillende voordelen zowel voor inwoners als gemeente. De wegen liggen er op tijd weer comfortabel en veilig bij, er is minder onderhoudsoverlast voor de weggebruikers door gunstige weersomstandigheden en we voldoen hiermee aan de wens van de gemeenteraad.”

De werkzaamheden houden onder meer in het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt en het herbestraten van wegen. De aannemers gaan aan de slag met de onderhoudwerkzaamheden op projectbasis. Voorgaande jaren lukte de aanbesteding door verschillende oorzaken minder vroeg. Dit vanwege bijvoorbeeld de prioritering op andere projecten en een lange winter.

De Wolden heeft ruim zeshonderd kilometer wegen en fietspaden in beheer. In het onderhoudsplan staan de volgende wegen op de agenda: de Buitenhuizerweg (Ruinerwold), Mr. H. Smeengeweg (Ruinen), Julianaweg (de Wijk), Prinsesseweg (Koekange), Oshaarseweg (Koekange), Ruinerweg (Koekange), A. van Daatselaarstraat (Kerkenveld).

De aannemers starten ruim voor de zomervakantie.
Provincie:
Tag(s):