zondag, 26. juni 2011 - 10:30

Woning zwaar beschadigd door brand in Veendam

Veendam

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een te koop staand herenhuis uit 1907 aan het Beneden Oosterdiep in Veendam zwaar beschadigd door brand. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. De bewoners waren op het moment van de brand niet aanwezig.

De brand werd rond 00.15 uur gemeld door buurtbewoners. Vanwege hevige rookontwikkeling in de woning werd bij voorbaat al een extra tankautospuit ingezet. Na een eerste verkenning werd een binnenaanval vanwege de veiligheid niet verantwoord geacht en is besloten om met 'defensieve blussing' over te gaan tot bestrijding van buitenaf.

Om 02.41 uur kon het sein 'brand meester' gegeven worden. De brandweer is nog enige uren in de weer geweest met nabluswerkzaamheden. Bij de brand zijn minimaal twee brandhaarden gevonden. De technische onderzoek van de komende dagen zal moeten uitwijzen of de brand door een technische oorzaak is gekomen of door brandstichting.

De brand is bestreden met twee tankautospuiten en een hoogwerker van het brandweer Veendam, een hoogwerker van de brandweer Winschoten heeft assistentie verleend.
Provincie:
Tag(s):