dinsdag, 16. augustus 2011 - 12:40

Woningbezitter is gemiddeld 5000 euro aan onderhoud kwijt

Amersfoort

De gemiddelde eigenwoningbezitter was in de afgelopen 12 maanden naast zijn hypotheeklasten nog circa 400 euro per maand extra kwijt voor onderhoud en het up to date houden van zijn woning. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerd eigen onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder eigenwoningbezitters in Nederland.

Het nieuwe Woonpeil van augustus 2011 laat zien dat onder meer de Nederlandse eigenwoningbezitter in de afgelopen 12 maanden gemiddeld een kleine 5000 euro uitgaf aan onderhoud en verbetering van zijn woning.

Het grootste deel van deze uitgaven ging op aan onderhoud. Ruim 2000 euro werd besteed aan regulier onderhoud zoals kleine reparaties en klussen als tuinonderhoud, onderhoud aan de cv-ketel, kleine dakreparaties en het verhelpen van verstoppingen. Ook het laten schilderen van het huis valt onder de noemer 'regulier onderhoud'.

Groot onderhoud, zoals het vervangen van dakbedekking, het plaatsen van een nieuwe keuken of het vervangen van een CV-ketel kost gemiddeld per jaar € 1700,-.
Provincie:
Tag(s):