vrijdag, 24. juni 2011 - 7:49

Woningen ontruimd Spijkenisse na dreiging opblazen woning

Spijkenisse

Een ernstig verwarde man heeft in de nacht van donderdag op vrijdag gedreigd zijn woning in Spijkenisse op te blazen. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

'Hulpdiensten konden tijdig ingrijpen waarna hij is overgebracht naar een ziekenhuis', meldt de politie.

Gaslucht
Rond 01.00 uur meldde een bewoner van de Seinestraat dat zijn buurman dreigde zijn woning op te blazen. Hulpdiensten rukten direct uit. Bij de woning werd daadwerkelijk een gaslucht geroken.

Onderhandelaars
Dit was voldoende reden om groots in te zetten bij de woning. De gastoevoer van de woning werd afgesloten en omliggende woningen werden ontruimd. Er werden korpsonderhandelaars ingezet om in contact te komen met de man.

Arrestatieteam
Het lukte hen niet om de man naar buiten te praten. Hierop werd het arrestatieteam ingeschakeld. Nadat duidelijk werd dat de explosiemeter niet uitsloeg heeft het arrestatieteam de Spijkenisser rond 04.00 uur uit zijn woning gehaald. Hij bleek ernstig verdoofd te zijn.

Ambulancepersoneel heeft hem direct opgevangen en overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. In de woning hing een lichte gaslucht. Er wordt onderzocht wat de oorzaak is van deze gaslucht.

Omwonenden konden rond 04.30 uur weer hun woningen in.
Provincie:
Tag(s):