donderdag, 26. mei 2011 - 11:35

Woningovervallers op de vlucht aangehouden in Amstelveen

Amstelveen

De politie heeft woensdagmiddag in Amstelveen twee jongens van 17 en 19 jaar aangehouden op verdenking van een woningoverval. Beiden worden ervan verdacht een woning te zijn binnengedrongen aan de Watercirkel. Zij zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Het tweetal wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Een meisje dat met een smoes had aangebeld en daadwerkelijk aan de woningoverval meedeed is nog voortvluchtig.

Woensdagmiddag rond twee uur werd er bij een woning aangebeld aan de Watercirkel in Amstelveen. De 64-jarige bewoner zag een meisje voor de deur staan en deed open. Zonder inhoudelijk te melden wat ze zei betrof het hier een smoes om de voordeur open te krijgen. Twee jongens stormden op de deur af en overrompelden de bewoner. Hierbij raakte de man lichtgewond. Onder bedreiging van een mes werd hij beroofd. Op enig moment zag de bewoner kans zijn woning uit te vluchten en buurtbewoners te waarschuwen. De drie overvallers renden de woning uit in de richting van de Marneflats. Samen met omstanders zag het slachtoffer, die gsm-contact had met de politiemeldkamer, dat de overvallers aan de andere kant van de Beneluxbaan liepen.

Dankzij de snelle aanwezigheid van politie-eenheden en het liveverslag van het slachtoffer, konden de twee mannelijke overvallers worden aangehouden. Tijdens het onderzoek werden spullen aangetroffen die van het slachtoffer waren. Ook een bivakmuts en mes werden in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):