zondag, 6. februari 2011 - 21:35

Woonboerderij in Echteld verwoest door brand

Echteld

In het Gelderse Echteld is zondagavond een woonboerderij in vlammen opgegaan.

Omstreeks 19.00 uur werd de brand aan de Medelsetraat ontdekt. De brand greep snel om zich heen en moest door meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving bestreden worden. Men kon niet voorkomen dat de woning totaal vernield werd. Ook een naast gelegen schuur liep grote schade op door de brand.

Zover bekend werd de boerderij anti-kraak bewoond. De politie heeft alles in het werk gesteld om contact te leggen met deze personen; dit bleek lastig. Lange tijd bleef onduidelijk of op het moment van de brand iemand in het pand was. Vanwege instortingsgevaar kon de brandweer de boerderij niet binnengaan. Er zijn maatregelen genomen om vanaf buiten zo goed mogelijk zicht te krijgen op de situatie binnen. Daarbij constateerden brandweerlieden, zover dat kon, dat er niemand binnen was. Zekerheid kwam echter pas laat op de avond, toen de politie weer contact had met familie van de bewoners. Toen was duidelijk dat zij elders, en dus in veiligheid, waren.

Omdat aanvankelijk onduidelijk was of er slachtoffers waren, reed een ambulance aan richting de brand. Ook de traumhelikopter landde vlakbij in een weiland, uit voorzorg. Ook Rijkswaterstaat en Waterschap kwamen ter plaatse voor de nodige maatregelen en afstemming waar nodig.
Provincie:
Tag(s):