donderdag, 8. september 2011 - 17:09

Wordt Hoogeveen Sportgemeente van het Jaar?

Hoogeveen

Op 28 september wordt bekend of de gemeente Hoogeveen Sportgemeente van het Jaar 2011 is. Tijdens het congres van de Vereniging Sport en gemeenten maakt de jury de winnaar bekend van deze verkiezing. Naast Hoogeveen zijn ook Arnhem, Den Haag, Enschede, 's-Hertogenbosch in de race voor de titel.

Over het thema van de verkiezing, ‘Sport en Lokale Samenwerking’, heeft de gemeente Hoogeveen een essay aangeleverd. Dit essay kunt u hier lezen. De laatste stap op weg naar de titel Sportgemeente van het Jaar 2011 was het maken van een korte film van de gemeente over het thema 'Sport en Lokale Samenwerking'. In deze film komen onder andere de plannen voor de nieuwe wielerlocatie, het Bentinckspark en verschillende evenementen in beeld. U kunt de film onderaan deze pagina bekijken. De presentaties van de overige genomineerde gemeenten kunt u vanaf 12 september hier bekijken.

"We zijn blij dat we wederom genomineerd zijn voor deze mooie prijs", zegt wethouder Klaas Smid. "Het geeft aan dat we echt op de goede weg zijn met sport in onze gemeente. We realiseren goede voorzieningen in de gemeente en daar wordt ook goed gebruik van gemaakt. Verder is het ook fantastisch veel vrijwilligers zich inzetten voor de prachtige evenementen die we in onze gemeente hebben. Samen werken we aan een sportief Hoogeveen!'’
Provincie:
Tag(s):