woensdag, 19. oktober 2011 - 11:09 Update: 08-07-2014 0:56

Wouters heeft zin in uitdaging bij FC Utrecht

(ElfVoetbal)Jan Wouters is na het opstappen van Erwin Koeman deze week de nieuwe trainer van FC Utrecht.

De 51-jarige Utrechter was in het verleden vooral actief als assistent-trainer, maar deinst niet terug voor deze nieuwe uitdaging.

Op de clubsite van FC Utrecht gaat Jan Wouters dieper in op zijn nieuwe rol. De voormalig international was de assistent van Erwin Koeman, maar besloot FC Utrecht trouw te blijven. "Het is altijd vreemd als je de rol van een vertrekkend trainer inneemt, waarmee je eerder nauw samenwerkte. Ondanks het feit dat ik het vertrekken van Erwin betreur, heb ik ja gezegd, toen de directie mij vroeg hoofdtrainer te worden."

Wouters weet dat zijn nieuwe rol ook andere werkzaamheden met zich meebrengt. "Er zal meer op me afkomen en ik zal vaker met de media in contact komen, maar ik ben van mening dat zulke zaken bij de rol van hoofdtrainer horen. Op het trainingsveld en tijdens de wedstrijd verandert er niet zo heel veel en deze nieuwe rol zal mij als persoon ook echt niet anders maken."

Wouters krijgt te maken met Robbie Alflen als assistent. Alflen komt over van Jong FC Utrecht. Wouters zelf koos na zijn rol als hoofdtrainer van Ajax voor een rol als assistent. Zo was Wouters assistent-trainer bij Glasgow Rangers, PSV en het Nederlands elftal.
Categorie:
Tag(s):