zaterdag, 23. juli 2011 - 18:31

Wurgpoging in bus Muiden

Muiden

Zaterdag 23 juli werd rond 12.30 uur een Almeerder mishandeld in een bus. De politie is op zoek naar passagiers die in deze bus zaten tijdens de vechtpartij.

Om 12.45 uur kwam een melding binnen van een vechtpartij in bus 152 bij Muiden. Een man, die in Almere was opgestapt, was vervelend naar andere passagiers toe.

Nadat hij eerst meerdere malen door de bus was gelopen en door de buschauffeur naar zijn plaats was teruggestuurd, begon de man vrouwelijke passagiers lastig te vallen.

Toen de man een vrouw belaagde, greep een passagier (21-jarige inwoner van Almere) in en trok de man van de vrouw af. De man vloog de Almeerder hierop letterlijk naar de keel en probeerde hem te wurgen. De bus stond inmiddels stil bij busstation P+R terrein.

Een omstander en een buschauffeur wisten de man van de Almeerder af te trekken. Op het busstation stonden meerdere bussen en met behulp van enkele andere buschauffeurs werd de man in bedwang gehouden tot de politie arriveerde.

Bij zijn aanhouding pleegde de man veel verzet. De man, een 24-jarige Amsterdammer, wordt verdacht van poging doodslag. De Almeerder wordt in het ziekenhuis onderzocht.
Provincie:
Tag(s):