donderdag, 12. mei 2011 - 17:36

XTC lab Maalbroek bracht mogelijk miljoenen op

De politie is donderdagochtend begonnen met het ontmantelen van het drugslab dat woensdag in een loods in Maalbroek werd aangetroffen. Er is een persoon aangehouden, zo meldt de politie donderdag.

Woensdagmiddag rond 15.30 uur trof de politie in een loods aan Maalbroek een amfetaminelaboratorium aan. Agenten gingen kijken na een anonieme tip dat er een hennepkwekerij in de loods zou zitten. Die kwekerij werd niet aangetroffen, wel bleek er een volledig ingericht laboratoriuzm voor de productie van amfetamine in de loods te zitten. Op het moment van de inval werd er geen synthetische drugs geproduceerd. Wel werden grondstoffen voor de productie aangetroffen.

Bij het laboratorium was een man van 35 uit Roermond aanwezig. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Medewerkers van de unit Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van het KLPD zijn donderdagmorgen begonnen met sporenonderzoek en zullen het amfetaminelaboratorium verder ontmantelen. Het is nog onbekend hoeveel amfetamine er in het laboratorium is geproduceerd. De specialisten schatten dat het mogelijk om enkele honderden kilo's gaat. De opbrengst zou daarmee in de miljoenen kunnen lopen. De politie doet verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):