maandag, 20. juni 2011 - 12:15

Zanger op de vlucht voor eiergooiers. Politie krijgt stenen

Utrecht

De politie heeft zondagmiddag 19 juni bij een festivalterrein aan de Rooseveltlaan twee verdachten aangehouden die niet weg wilden gaan toen agenten dat van hen hadden gevorderd.

Ondanks de nodige voorzorgsmaatregelen die waren getroffen, liep het festival aan de Rooseveltlaan die middag omstreeks 17.45 uur uit de hand. Jongeren bekogelden een artiest met eieren. Die vluchtte een woning in. Een grote groep jongeren omsingelden die woning. De politie wilde die jongeren wegsturen en de zanger veilig wegloodsen.

Verschillende jongeren weigerden echter te vertrekken en de agenten werden bekogeld. Een agent werd geraakt in zijn gezicht., maar was niet gewond. Eén van de jongeren duwde en agent. De politie moest gepast geweld gebruiken.

Het lukte de politie de rapper te ontzetten, maar intussen groeide de menigte die zich tegen de politie keerde aan tot zo’n 300 jongeren. De agenten werden met bakstenen en troittoirtegels bekogeld. De agenten moesten opnieuw gepast geweld gebruiken om de menigte te verdrijven. Agenten hielden een 18-jarige en een 19-jarige man uit Utrecht aan.

De politie kreeg assistentie van meerdere collega’s en voerde een korte charge uit. Een politiehelikopter vloog over het gebied om goed beeld te krijgen van de bewegingen van het publiek. Toen de orde was hersteld namen de agenten de aangehouden verdachten voor verhoor mee naar het politiebureau.

Tijdens de ongeregeldheden sneuvelden ook een aantal ruiten van woningen en een geparkeerde auto. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht en de ontstane situatie.
Provincie:
Tag(s):