woensdag, 15. juni 2011 - 18:31

Zebrapad Stationsweg Bedum na wielerronde

Bedum

De aanleg van een zebra op de Stationsweg in Bedum start binnenkort. Dat is wat later dan gepland. Aanvankelijk zou de zebra er in de eerste helft van juni komen te liggen; het gemeentebestuur heeft besloten de aanleg over de wielerronde, die op 21 juni wordt afgewerkt, heen te tillen.

De bijkomende voorzieningen – een signaleringssyteem voor weggebruikers en een ‘rateltikker’ voor slechtzienden – worden dan ook geplaatst. Dit is eerder dan de bedoeling was. Beide voorzieningen zouden eerst na de zomervakantie worden aangebracht. Overleg met de leverancier heeft ertoe geleid dat beide zaken binnenkort geleverd kunnen worden. Het project wordt dan in één keer aangepakt.

De wens om oversteekvoorzieningen voor voetgangers op de relatief druk bereden Stationsweg leeft breed in de samenleving. Het gemeentebestuur besloot aan die wens gevolg te geven.

De aanleg werd echter door verschillende factoren vertraagd. Zo moest de behandeling van een bezwaarschrift worden afgewacht en was het wachten op verschillende externe adviezen. Ook was er overleg nodig met de bewoners en winkeliers van de Stationsweg: de aanleg van een zebra gaat ten koste van een parkeerplaats. Tenslotte leidden opmerkingen van het plaatselijke wielercomité en dorpsvereniging APB tot vertraging.
Provincie:
Tag(s):