donderdag, 8. september 2011 - 18:09

Zedenzaak kinderdagverblijf Tilburg onderzocht

Tilburg

Het Openbaar Ministerie en de politie zijn bezig met een onderzoek naar mogelijk seksueel getint / grensoverschrijdend gedrag bij kinderdagverblijf De Boemerang in de wijk Reeswijk in Tilburg.

Dat gebeurt naar aanleiding van uitlatingen van drie jonge kinderen in de richting van de respectievelijke ouders. Een ouderpaar deed officieel aangifte. Twee andere ouderparen maakten alleen melding van hun zorgen. Eén ouderpaar wilde daarbij anoniem blijven. Nader onderzoek moet uitwijzen of daadwerkelijk sprake is geweest van enig strafbaar handelen. Bovendien wordt gekeken naar de relatie met het kinderdagverblijf.

De moeilijkheid daarbij is dat het om zeer jonge kinderen gaat. Afhankelijk van hun leeftijd en jeugdige ontwikkeling, kunnen ze nog niet goed verwoorden wat ze precies hebben meegemaakt en bedoelen. Daarnaast zijn jonge kinderen beïnvloedbaar bij het beantwoorden van vragen die ze gesteld worden.

Mede vanwege een inmiddels opgang gekomen geruchtenstroom in de wijk De Reeshof benadrukken de politie en Openbaar Ministerie dat er op dit moment (nog) geen enkele sprake is van verdachtmaking richting een bepaalde persoon. Er staat niemand onder verdenking. De zedenpolitie spreekt met direct betrokken ouders en begeleiders.
Doelstelling daarbij is om de uitlatingen van de kinderen op waarde te kunnen inschatten.

Het Openbaar Ministerie en politie verwachten, op basis van de huidige informatie, binnen nu en twee weken meer duidelijkheid te kunnen geven over de stand van zaken in het onderzoek.
Om beïnvloeding te voorkomen én in het belang van de privacy van alle betrokkenen kan er in dit stadium geen nadere specifieke informatie worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):