vrijdag, 20. mei 2011 - 14:43

Zeehavenpolitie betrapt metaalhandelaar zonder vergunningen

Rotterdam

Tijdens een controle van de Zeehavenpolitie werd woensdag een 30-jarige man uit Rotterdam betrapt met 700 kilo metaal in zijn bestelbusje.

'De man reed op de Linschotenstraat en had niet de benodigde documenten en vergunningen die nodig zijn voor het transport van dergelijk afval', meldt de politie vrijdag.

De agenten van de Zeehavenpolitie stelden onderzoek in. Ook naar de werkgever van de man. Dit bedrijf dat handelt in metalen bleek ook niet over de documenten en vergunningen te beschikken die nodig zijn voor handel in metalen.

Het Regionaal Milieu Team zal de zaak nader onderzoeken. De man kan in ieder geval rekenen op een boete van 1500,- voor het illegaal inzamelen van metaal.

De politie heeft extra aandacht voor metaaldiefstallen in de Rotterdamse haven en omgeving. Naast gerichte surveillance en SMS-alert, hebben de buurtagenten nauw overleg met de havenbedrijven en beveiligers om te bezien hoe dergelijke diefstallen voorkomen kunnen worden.

Met elkaar wordt onder andere gekeken of de camera's van de bedrijventerreinen goed zijn ingesteld om eventuele diefstallen vast te leggen.
Provincie:
Tag(s):