vrijdag, 11. februari 2011 - 17:12

Zeeland en Noord-Brabant samen verder in biobased economy

Middelburg

Om optimaal gebruik te maken van de kansen van groene chemie, gaan provincies, bedrijfsleven, onderwijs en ontwikkelingsmaatschappijen in Zuidwest Nederland samenwerken op het vlak van de biobased economy. Dit meldt de provincie Zeeland vrijdag.

Agro- en foodsector
De agro- en foodsector speelt hierbij een belangrijke rol. Dit is het resultaat van het congres 'Nieuwe verbindingen in de Biobased Economy in Zuidwest-Nederland' dat 10 februari werd gehouden in Bergen op Zoom. Het thema was 'Agro meets chemistry'.

Omvangrijke 'groene' export
In een intentieverklaring geven provincies Zeeland en Noord-Brabant, Avans Hogeschool, Hogeschool Zeeland, Biobased Innovations en Biopark Terneuzen aan dat ze de lopende projecten in de biobased economy op elkaar gaan afstemmen en dat er nieuwe initiatieven komen om agrarische reststromen om te zetten in waardevolle producten. Dit is een goede ontwikkeling voor de werkgelegenheid in deze sectoren en voor het realiseren van een omvangrijke 'groene' export.

Zeeland heeft al geïnvesteerd in projecten zoals WarmCO2 in Terneuzen en Biobase Europe. Noord-Brabant bouwt verder op eerdere investeringen via landelijke en Europese innovatieprogramma's, door een deel van de Essentgelden ter beschikking te stellen voor het verder ontwikkelen van de biobased economy in West-Brabant, o.a. voor de Green Chemistry Campus en het Centre of Expertise van Avans.
Provincie:
Tag(s):