zaterdag, 22. januari 2011 - 16:53

Zeer agressieve verdachte trapt ramen politieauto in

Drunen

Zaterdagochtend zijn op de Statenlaan in Drunen een 39-jarige man uit Vlijmen en een 30-jarige vrouw uit Herpt aangehouden. De man was het niet eens met de aanhouding. Hij trapte autoruiten in en spoog naar de politie.

De meldkamer van de politie ontving een melding dat er een personenauto half in de sloot zou liggen bij de Statenlaan. Toen de agenten aankwamen troffen ze de 30-jarige vrouw aan bij de auto. Ze was zichtbaar onder invloed van alcohol maar weigerde mee te werken aan een blaastest. Toen zij zich ook niet wilde legitimeren werd ze aangehouden. De vrouw verzette zich hevig en werd door twee agenten geboeid in de politie auto gezet.

Tijdens het onderzoek bij het voertuig in de sloot kwam de Vlijmenaar, een bekende van de vrouw, zich met de situatie bemoeien. Hij reageerde zeer agressief en beledigend richting de agenten. Hij werd ook aangehouden. Toen de agenten hem in een politieauto hadden gezet trapte hij met zijn voeten tegen de ruiten aan. Hierdoor sprongen twee ruiten kapot en vlogen de glassplinters in het gezicht van een agent.

Vervolgens heeft de verdachte tijdens de rit naar het bureau de agenten diverse malen ernstig verbaal bedreigd en bespuugd. Op het bureau is hij in verzekering gesteld. De man bleek nog een openstaande straf van 14 dagen hechtenis te hebben. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):