zaterdag, 3. december 2011 - 15:32

Zeer grote brand legt woonboerderij in as

Gorinchem

Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 200 jaar oude woonboerderij aan de Grote Haarsekade in Gorinchem in de as gelegd. 'Bij de brand raakte niemand gewond', meldt de politie zaterdag.

Rond 03.00 uur brak de brand door nog onbekende oorzaak uit en greep snel om zich heen. De brandweer was er snel bij, maar kon niet meer voorkomen dat de woning volledig verwoest raakte.

De bewoners, een 48-jarige man en een 31-jarige vrouw waren ten tijde van de brand niet thuis. Twee katten waren dat wel en het is niet bekend of deze beestjes het overleefd hebben.

De brandweer was de brand rond 05.30 uur meester, waarna het nablussen kon beginnen. De Gorkumse brandweer werd geassisteerd door collega’s uit Papendrecht en Arkel. De gemeente zorgde voor afzettingen op de Grote Haarsekade, Vlietskade en Haarweg.

De oorzaak van de brand is niet bekend, waardoor bijvoorbeeld kortsluiting, maar ook brandstichting nog niet uitgesloten kunnen worden. De Unit Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen voor onderzoek naar eventuele sporen.

De politie heeft enkele omwonenden gesproken, maar is nog op zoek naar getuigen. Wie voorafgaand aan de brand iets of iemand heeft gezien en nog niet met de politie heeft gesproken, wordt gevraagd contact op te nemen. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):