zaterdag, 4. juni 2011 - 17:20

Zeer grote brand Tilburg

Tilburg

Bij papierhandel Heijnen aan de Centaurusweg in Tilburg is zaterdagmiddag brand
uitgebroken. Dit meldt omroep Brabant.

Update 20.00 uur
De brandweer is nog aan het meten of de rook schadelijke stoffen bevat, die zich verspreiden door de brand. Zodra de uitslag van de meting bekend is, laat de brandweer weten of er gevaarlijke stoffen vrijgekomen zijn.

Het blussen van de brand kan nog wel uren duren. Ruim 160 brandweerlieden, onder andere uit Bergen op Zoom en Breda, zijn bezig met het blussen van de brand. Rond zes uur stortte ook een deel van het dak in. Het bedrijf kan als verloren worden beschouwd. Er is wel goede hoop dat omliggende bedrijven gered kunnen worden.

Zeer grote brand
Wat eerst nog leek op een binnenbrandje typeerde zich al snel tot zeer grote brand. De vlammen sloegen uit het dak van het gebouw, dat zich bevindt op industrieterrein Loven. In de omgeving zijn grote rookwolken te zien. De brandweer adviseert om ramen en deuren dicht te houden, zeker in het centrum van Tilburg. Korpsen uit de hele omgeving zijn in Tilburg aan het helpen met blussen.

De brand ontstond rond 16.00 uur in een container achter Heijnen en sloeg daarna over op het bedrijfspand. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt en ook niemand geëvacueerd.
Provincie:
Tag(s):