zondag, 25. september 2011 - 13:35

Zeer zwaar explosief veroorzaakte vernieling caisson

Ritthem

De ontploffing in de caisson, die zich vrijdagavond op het strandje nabij de Zeedijk in Ritthem heeft voorgedaan, is niet veroorzaakt door munitie uit de Tweede Wereldoorlog maar wel door een ‘zeer zwaar explosief’. Dit heeft de Zeeuwse politie zondag bekendgemaakt.

De technische recherche van Politie Zeeland heeft zaterdag de hele dag onderzoek gedaan op de plaats van het incident. Dit in samenwerking met het explosieven opruimingscommando (EOC) van Defensie. Er zijn o.a. grondmonsters genomen en deze worden naar het NFI gestuurd voor verder onderzoek.

Geen munitie uit WOII
Uit de eerste resultaten van het onderzoek dat nu gedaan is blijkt dat de oorzaak van de knal geen explosief uit de Tweede Wereldoorlog is geweest. Het onderzoek wijst uit dat de knal wel afkomstig was van een zeer zwaar explosief.

20 man op de zaak
Het onderzoeksteam wil uiteraard weten wie er verantwoordelijk is voor deze explosie. Daarom is een Team Grootschalig Onderzoek opgestart. Ongeveer 20 rechercheurs houden zich bezig met dit onderzoek.

Zondag wordt verder gegaan met het (buurt)onderzoek. Er zijn meer dan 100 telefonische meldingen gedaan na de knal van afgelopen vrijdagavond.

Getuigen
Omdat het een drukbezocht gebied is waar veel fietsers en wandelaars komen, hoopt de Zeeuwse politie dat zich veel getuigen zullen melden.

De politie is op zoek naar mensen die op of in de buurt van de Zeedijk of de Barentsweg in Ritthem zijn geweest vanaf vrijdagmiddag. De mensen die iets hebben waargenomen dat mogelijk met dit onderzoek te maken kan hebben worden verzocht zich te melden bij Politie Zeeland via telefoonnummer 0900-8844.

Getuigen die (gegarandeerd) anoniem zaken willen melden die hiermee te maken hebben, worden verzocht te bellen met het telefoonnummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid. Dat is: 06-48492242.
Provincie:
Tag(s):