donderdag, 6. oktober 2011 - 10:53

Zeer zware spits tijdens regenachtige herfstochtend

Utrecht

De eerste herfstachtige dag van het jaar heeft voor flinke problemen gezorgd op het Nederlandse wegennet. Er was sprake van een zeer zware ochtendspits; op het drukste moment rond 09:00 uur stond er 410 kilometer file.

Overal in het land stonden lange files, zo meldt de VID. Verkeer op de A27 van Almere naar Utrecht kwam omstreeks 09:00 uur in een file van ruim 25 kilometer terecht.

Ook verkeer op de A9 richting Amstelveen kreeg te maken met veel vertraging. Tijdens het begin van de ochtendspits gebeurde er twee aanrijdingen, waarna de files maar slecht oplosten. Rond 09:00 uur stond het tussen Castricum en het knooppunt Raasdorp vast over een lengte van 15 kilometer. Hierdoor liep ook de A22 in zuidelijke richting vast met verkeer dat de file op de A9 wilde vermijden.

Ook het verkeer op de A2 bij het knooppunt Empel kreeg te maken met file. Richting Utrecht gebeurde een ongeval waardoor op zowel de hoofd- als de parallelrijbaan rijstroken afgesloten werden. Ook een ongeval bij Tiel op de A15 richting Nijmegen leverde veel vertraging op. Tussen Tiel-West en Wadenoijen was tijdens de spits lange tijd de rechterrijstrook afgesloten.

Bovendien waren overal in het land de gebruikelijke files stukken langer dan normaal gesproken tijdens een donderdagochtendspits. Met name de traditionele file op de A7 richting Zaandam leverde tot diep in de ochtend veel vertraging op. Rond 10:30 uur moest verkeer daar nog steeds rekening houden met ruim twintig minuten vertraging.

Voor vanavond verwacht de VerkeersInformatieDienst een minder zware spits. Gedurende de dag zal het weer her en der opklaren. De verwachting is dat er vanavond op het drukste moment maximaal 225 kilometer file zal staan op de Nederlandse snelwegen. Wel is het raadzaam om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden.
Provincie:
Tag(s):