vrijdag, 15. april 2011 - 19:25

Zeeuwse agent bij eigen woning bedreigd

Terneuzen

Een agent van Politie Zeeland is donderdagavond in zijn privé-tijd en bij zijn eigen woning bedreigd door een 50-jarige man uit de gemeente Terneuzen.

De 50-jarige man belde aan bij de woning van de politieman. Toen deze de deur opende maakte de man dreigende toespelingen op het dramatische incident in Baflo (Groningen) van de afgelopen week. Hierbij kwam een politieagent om het leven.

De politieman heeft hierop de man te verstaan gegeven dat hij niet meer aan zijn deur moest komen en hij heeft zijn collega's gebeld.

De officier van justitie gaf hierop aan de dienstdoende agenten het bevel om de bedreiger aan te houden. Dit is ongeveer een uur later ook gebeurd. Op dat moment bevond de 50-jarige man zich nog steeds in de buurt van de woning van de agent.

De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en weigerde iedere vorm van medewerking. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar zit hij nu nog vast. De man is in verzekering gesteld.

De politieman doet aangifte van de bedreiging en doet daarmee een verzoek om deze verdachte strafrechtelijk te vervolgen. Dergelijk gedrag wordt niet geaccepteerd door de medewerkers van Politie Zeeland.
Provincie:
Tag(s):