maandag, 10. oktober 2011 - 11:19

Zeeuwse oplichtingszaak in Opsporing Verzocht

Dinsdagavond worden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht foto's getoond die te maken hebben met een oplichtingszaak die op zaterdag 23 april jl. plaatsvond in een woning in Terneuzen.

Op die dag werd een bejaard echtpaar uit Terneuzen in hun woning bezocht door zes jongedames. De zes wisten bij het echtpaar binnen te komen met een smoes of zij willen meewerken aan een enquete.

Twee dames namen 'de enquete' af en de andere vier doorzochten de woning. Ze namen bankpasjes mee.

Door een truc werden ook nog de pincodes behorende bij de bankpassen van het echtpaar ontfutseld en uiteindelijk is hen een bedrag van duizenden euro's afhandig gemaakt.

Uit onderzoek is gebleken dat dit soort oplichtingen ook in de rest van Nederland hebben plaatsgevonden en er zijn beelden gemaakt van de daders.

Deze beelden worden dinsdagavond tussen 21.30 en 22.15 uur op Nederland 1 in de live-uitzending getoond. De herhaling van het programma is op woensdag tussen 13.20 en 14.05 uur op Nederland 2.

Aan de kijkers worden de vragen gesteld of zij de jongedames gezien hebben en of er mensen zijn die op dezelfde manier zijn opgelicht als het Terneuzense echtpaar.

Getuigen kunnen hun meldingen doorgeven via de 'Opsporingstiplijn' op telefoonnummer 0800-6070.
Provincie:
Tag(s):