vrijdag, 25. maart 2011 - 11:38

Zeilensnijders aangehouden door KLPD

Heerlen

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft vrijdag 25 maart 2011, omstreeks 01.30 uur in samenwerking met de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland op de A76 ter hoogte van Heerlen een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden voor vernieling en poging tot ladingdiefstal.

Hij wordt er van verdacht dat hij samen met een andere verdachte op meerdere parkeerplaatsen langs de A73 en A76 van 15 vrachtauto’s de zeilen heeft opengesneden. De aanhouding van de andere verdachte wordt niet uitgesloten. De man is in verzekering gesteld en zal zijn verjaardag morgen onder sobere omstandigheden doorbrengen. De auto waarmee hij rondreed, een Toyota Aygo, is in beslaggenomen.

Op de parkeerplaats Hoogvonderen op de A73 links ter hoogte van Roermond zijn zes vrachtwagencombinaties opgesneden en op de parkeerplaats Tienbaan langs de A76 bleken negen vrachtwagencombinaties onder het mes te zijn geweest.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in samenwerking met het team ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) deze actie uitgevoerd. De BRZN wil samen met partners de komende jaren een substantiële bijdrage leveren in het vergroten van de veiligheid in de transportbranche. Het team richt zich op de aanpak van criminele groeperingen die zich bezig houden met ladingdiefstallen. Het doel is om zowel de dieven, de helers en diegenen die helpen bij het mogelijk maken van de diefstallen aan te pakken.
Provincie:
Tag(s):