zondag, 23. oktober 2011 - 9:37

Zelfgemaakt explosief aan flitspaal maakt drie gewonden

Voorschoten

Twee medewerkers van de Explosieven Opruiming Dienst (EOD) en een technisch rechercheur van de politie zijn zondagochtend gewond geraakt toen een explosief, dat zojuist door hen was verwijderd van een flitspaal, explodeerde. Dit heeft een woordvoerster van de politie zondag laten weten.

Update 15.00 uur:
De gewonde militairen zijn een 41-jarige sergeant-majoor van de landmacht en een 44-jarige ranggenoot van de luchtmacht. 'Eén van hen is er ernstig aan toe. De toestand van beide explosievenruimers is wel stabiel. De familie is inmiddels op de hoogte gesteld', meldt Defensie zondagmiddag.

Geschrokken
Defensie reageerde geschrokken: "Het komt altijd hard aan als een collega gewond raakt. Defensie is een hechte organisatie. Alle inzet is gericht op de twee gewonde collega’s en steun aan het thuisfront."

De militaire organisatie leeft mee met de familie en bekenden van beide militairen en de rechercheur van de politie. Het Openbaar Ministerie (OM) is een grootschalig onderzoek begonnen naar de toedracht van het incident.

Eerdere bericjhtgeving:
De politie kreeg zondag rond 03.30 uur een melding dat er iets aan de flitspaal hing die staat op de N447 tussen Leiden en Leidschendam. Na een kort onderzoek werd de EOD ingeschakeld toen men het vermoeden had dat het mogelijk een explosief betrof.

De EOD kwam ter plaatse en deed onderzoek. Vervolgens is het explosief door de medewerkers van de EOD rond 07.30 uur verwijderd en kort daarop ontploft.

Twee zwaargewonden
Twee medewerkers van de EOD raakten gewond, waarvan een zwaargewond, en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Een technisch rechercheur van de politie raakte ook gewond en is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Politie-onderzoek
De politie heeft een team van rechercheurs ingeschakeld om de dader die het explosief heeft opgehangen te achterhalen. Rond de plek van de flitspaal hebben technische rechercheurs een sporenonderzoek verricht.
Provincie:
Tag(s):