woensdag, 28. december 2011 - 9:55

Zelfgemaakte vuurwerkbom had kracht van een mortiergranaat

Almere

Maandag ontplofte een zelfgemaakte vuurwerkbom in een speeltuintje aan Coulisse.

Explosievenspecialisten van de politie onderzochten de locatie en hebben sporen veiliggesteld. De ontploffing was enorm. Ten gevolge van de explosie is een speeltoestel beschadigd. De recherche van basiseenheid Zeewolde heeft de zaak in onderzoek.

Pas enkele uren na de enorme knal kreeg de politie informatie dat er een zelfgemaakte vuurwerkbom in het speeltuintje was afgegaan. Onderzoek ter plaatse wees uit dat er een projectiel met de kracht van een mortiergranaat was geëxplodeerd. Uit binnengekomen informatie kwam een mogelijke verdachte in beeld waarna door rechercheurs en agenten van basiseenheid Zeewolde een woning in de omgeving van Coulisse is doorzocht. De zoeking leverde echter geen sporen of aanwijzingen op.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. Het moge duidelijk zijn dat het maken van vuurwerkbommen een misdrijf is en een direct gevaar is voor de maker zelf maar vooral voor zijn omgeving. Mensen die informatie hebben over illegaal vuurwerk of personen die zich bezig houden met het fabriceren van vuurwerkbommen, worden dringend verzocht hun informatie te delen met de politie via: 0 9 0 0 — 8 8 4 4. Maar anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem via: 0 8 0 0 — 7 0 0 0.
Provincie:
Tag(s):