zaterdag, 10. december 2011 - 14:31

Zes aanhoudingen na ongeregeldheden FC Utrecht/FC Twente

De politie heeft na uitvoerig onderzoek de eerste 6 verdachten kunnen aanhouden. Deze verdachten hebben strafbare feiten gepleegd tijdens of na de voetbalwedstrijd FC Utrecht-FC Twente.

Na de ongeregeldheden bij de voetbalwedstrijd FC Utrecht-FC Twente werd een rechercheteam van 25 rechercheurs geformeerd om de zaak uitvoerig te onderzoeken. Een grote hoeveelheid beelden werd verzameld bestaande uit o.a beelden in het Stadion en de straten in de omgeving. Een deel van de beelden is nu bekeken en geanalyseerd en hierop zijn 6 verdachten herkend door agenten.

Vanochtend vroeg werden deze verdachten aangehouden.Het gaat om 5 mannen in de leeftijd van 21 tot 37 jaar uit Utrecht, Houten, De Bilt, Driebergen en Zeewolde en een 16-jarige jongen uit Utrecht. Deze personen zijn aangehouden voor openlijk geweld in het stadion en stenen gooien buiten het stadion.De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

De politie gaat verder met het bekijken en het verzamelen van beelden. Wanneer verdachten worden herkend zullen deze direct worden aangehouden. De beelden waarop verdachten staan die niet worden herkend worden volgende week via internet en de media gepubliceerd.

De politie gaat verder met het onderzoek en meerdere aanhouding zullen zeker volgen.

Via de sitehttp://www.nationale-recherche.nlzijn al verschillende beelden binnengekomen. De politie verzoekt beelden te blijven sturen. Dit kunnen ook gewoon overzichtsbeelden zijn. Ook die informatie kan van belang zijn voor het onderzoek.

Getuigen die geen beelden hebben maar toch informatie hebben over de relschoppers kunnen bellen met 0900-8844, Utrecht of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):