woensdag, 10. augustus 2011 - 19:46

Zes aanhoudingen tijdens Gouden Pijl

Emmen

Het wielerevenement De Gouden Pijl en de festiviteiten er om heen in Emmen zijn dinsdag relatief rustig verlopen. Ondanks dat er veel mensen in en rondom het centrum waren zijn er zes aanhoudingen verricht.

Een 21-jarige man uit Emmen werd op het Willinkplein door medewerkers van een beveiligingbedrijf aanhouden. Hij zou een 22-jarige vrouw uit Emmen hebben mishandeld. De man verzette zich bij zijn aanhouding hevig, maar is uiteindelijk ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.

Ook werden die avond twee jongemannen van 16 en 20 jaar uit Emmen aangehouden. De politie kreeg de melding dat er een jongen zou zijn mishandeld op het Marktplein door vier jongens. Het slachtoffer, een 20-jarige jongeman uit Emmen, was weer bij kennis toen de agenten arriveerden. Hij verklaarde door vier jongens te zijn mishandeld. Even verderop kon het tweetal worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De overige twee verdachten zijn niet meer aangetroffen. Zij zullen later worden uitgenodigd op het bureau voor een verklaring.

Op de Hoofdstraat is die avond een 19-jarige jongeman uit Emmen aangehouden. Hij bedreigde enkele omstanders. Dit werd opgemerkt door medewerkers van een beveiligingsbedrijf. Deze alarmeerde de politie. De jongeman is aangehouden en tevens ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Later die nacht liepen surveillerende agenten op het Marktplein toen ze uit het niets een 22-jarige man uit Klazienaveen naar hen hoorde schreeuwen: “Hoeren van Justitie”. Deze man is vervolgens aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. Ook hij is ingesloten. Ook werd er die nacht nog een 25-jarige man uit Emmen aangehouden wegens openbare dronkenschap. Surveillerende agenten liepen over de Hoofdstraat toen de Emmenaar opzettelijk tegen het botste en zich erg vervelend gedroeg. De dronken man is eveneens overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.
Provincie:
Tag(s):