woensdag, 25. mei 2011 - 0:02

Zes bendeleden aangehouden voor diefstal van 45 miljoen bij banken

Den Haag

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben maandag zes leiders van een bende aangehouden op verdenking van grootschalige fraude.

Ze zouden 45 miljoen euro hebben verduisterd door een 'gat' in een internetsysteem voor het handelen in opties van ABN-Amro en de Rabobank. Dat zegt hoofd opsporing van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland dinsdagavond in Nieuwsuur. Op een grote som geld is inmiddels beslag gelegd of is door de banken teruggehaald.

Zo’n dertig personen wisten via een lek in het beleggingssyteem via internet bij de twee banken grote sommen geld weg te sluizen naar buitenlandse rekeningen.

In december 2010 werden al dertien verdachten in deze zaak aangehouden. Toen leek het te gaan om een fraudebedrag van 5,6 miljoen euro, en leek alleen ABN Amro slachtoffer van de organisatie. Nu blijkt het bedrag te zijn opgelopen tot 45 miljoen euro en blijkt ook de Rabobank gedupeerd.

De hoofdverdachten, vijf mannen en een vrouw, komen uit Bunschoten, Beneden Leeuwen, Utrecht, Amersfoort, Nijkerk en Altforst. Bij de inval heeft de politie dure voertuigen, huizen en 900.00 euro in beslag genomen. Ongeveer 1 miljoen euro is nog spoorloos.
Provincie:
Tag(s):