maandag, 2. mei 2011 - 10:55

Zes brandstichtingen: verdachten aangehouden

Utrecht

Aan het eind van zondagmiddag en aan het begin van de avond werd in totaal op zes plaatsen in Nieuwegein brand gesticht. Agenten hielden twee verdachten aan.

Rond 17.05 uur kregen de politie en brandweer de melding van een coniferenbrand op de Bergfluiter. Een daadkrachtige buurman ging het vuur met een tuinslang te lijf, waardoor de brandweer alleen nog hoefde na te blussen. Een getuige had twee jongens door de straat zien lopen, die zich verdacht gedroegen. Zij werden niet meer aangetroffen.

Tussen 18.00 uur en 18.30 uur volgden in dezelfde omgeving nog vijf meldingen van brandstichtingen in coniferen. Ook hier melden getuigen dat zij twee jongens hadden gezien, die mogelijk verantwoordelijk waren voor een brandstichting dan wel brandstichtingen. Door de brandweer werden de branden geblust.

Bij de laatste melding, rond 18.30 uur, gaf een getuige door dat twee jongens op de Buizerdlaan een heg in de brand staken. Direct stelden meerdere politie-eenheden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij twee verdachten in het park achter het betreffende pand aan. De twee, jongens van 15 jaar uit Nieuwegein, werden aangehouden. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau, zijn ingesloten en zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De politie onderzoekt wat de betrokkenheid van de jongens is bij de brandstichtingen. Aan bewoners waarvan een conifeer c.q. coniferen in brand zijn gestoken en daarvan nog geen aangifte hebben gedaan, wordt verzocht dat alsnog te doen. Dat is voor hen ook van belang als zij de schade willen verhalen.
Provincie:
Tag(s):