zondag, 17. april 2011 - 21:30

Zes gewonden bij frontale aanrijding

Opmeer

Zondag zijn aan het eind van de middag bij een aanrijding op de AC. de Graafweg in Opmeer zes personen gewond geraakt. ‘Twee personenauto’s botsten frontaal op elkaar’, meldt de politie zondag.

Een auto met daarin drie mannen uit Polen reden over de AC. de Graafweg vanuit Opmeer richting Heerhugowaard. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur, het voertuig botste tegen een boom en kwam op de andere weghelft terecht.

Uit de auto geslingerd
Bij de klap tegen de boom werd een persoon uit het voertuig geslingerd. Vervolgens raakte dit voertuig de tegemoetkomende auto met daarin een echtpaar uit Hoorn en hun kleinkind.

Auto te water
Zij raakten door de klap met hun auto in het water. De bestuurder, een 79-jarige man uit Hoorn en zijn vrouw, 75 jaar, liepen ernstig letsel op. Hun 13-jarige kleinkind raakte ook gewond.

Twee van de drie Polen liepen eveneens ernstige verwondingen op bij de klap tegen de boom en vervolgens de aanrijding. De zes slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio vervoerd.

Traumaheli
Een traumahelikopter werd ingezet voor het verlenen van medische bijstand. Brandweerkorpsen bevrijdden de slachtoffers uit de voertuigen. Van de bestuurder van het Poolse voertuig is een bloedproef afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen of hij onder invloed van alcohol verkeerde tijdens de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):