woensdag, 22. juni 2011 - 12:23

Zes nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar drugsbende

Rotterdam

Op 14 en 21 juni zijn in Pernis, Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam en Almere opnieuw zes verdachten aangehouden in de leeftijd van 26 tot 51 jaar, in verband met een onderzoek naar een mogelijke drugsbende.

De zes worden onder andere verdacht van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen.

Doorzoekingen
De verdachten, één vrouw en vijf mannen, komen voor het merendeel uit de regio Rotterdam-Rijnmond (Pernis/Rotterdam/Vlaardingen /Schiedam) en Nieuw-Vennep. Bij doorzoekingen op twee locaties werden telefoons, computers, administratie, sieraden, geld, een dure boot en een kluis met daarin twee vuurwapens in beslag genomen.

Criminele organisatie
In maart 2009 startte een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezig zou houden met de invoer van cocaïne/heroïne en het witwassen van crimineel verkregen geld. Dit onderzoek werd verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam door de Regionale Recherche Dienst van de politie Rotterdam-Rijnmond, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) in Haarlem, Bureau Ontnemingen van het Openbaar Ministerie (BOOM) en de Douane in Rotterdam. Daarnaast werd samengewerkt met de Federale politie en de Douane uit Antwerpen en de autoriteiten in Turkije en het Ministerie van Justitie en de Dubai Police uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Tien aanhoudingen in april
Op 15 april werden al tien verdachten, acht mannen en twee vrouwen, in de leeftijd van 37 tot 54 aangehouden, op verdenking van de invoer van heroïne en het witwassen van crimineel verkregen geld. Bij doorzoekingen op zesentwintig locaties werd 60 kilo heroïne in beslag genomen evenals diverse luxe goederen, zon zes ton aan contanten en drie vuurwapens.

De drugs die de organisatie probeerde in te voeren, waren afkomstig uit Pakistan. De heroïne zat verpakt in een lading tassen bestemd voor de verkoop op de markt. Deze tassen zijn in een container de haven van Antwerpen binnengekomen en in beslag genomen. De container was bestemd voor Rotterdam.

De vrouwelijke verdachte die op 14 juni werd aangehouden, is na verhoor heengezonden, maar blijft wel verdachte. De twee mannen zijn vrijdag 17 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. Eén van hen is door de RC op vrije voeten gesteld.

De drie mannen die dinsdag 21 juni zijn aangehouden worden vrijdag 24 juni voorgeleid. Van de tien in april aangehouden verdachten, zitten er drie niet meer in voorlopige hechtenis. Zij zijn nog wel verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):