woensdag, 20. april 2011 - 23:12

Zes personen aangehouden voor plofkraak

Amersfoort

De Bovenregionale Recherche Midden Nederland (BRMN) heeft vrijdag 15 april zes verdachten aangehouden. De mannen worden verdacht van het plegen van een plofkraak.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de BRMN een onderzoek naar een aantal personen die verdacht wordt van criminele activiteiten. In een 2-tal garageboxen in Amersfoort zouden Audi’s gestald staan, die hierbij gebruikt werden. Mede gezien de landelijke toename van het aantal strafbare feiten waarbij Audi’s betrokken zijn, werd besloten een onderzoek in te stellen.

Op vrijdag 15 april werd bij een filiaal van de SNS bank in St. Odiliënberg (Limburg) een plofkraak gepleegd. Uit onderzoek bleek dat hierbij één van de gestalde auto’s was gebruikt. De BRMN kon op 15 april in Amersfoort zes verdachten aanhouden. Bij de verdachten werd de buit aangetroffen.

Na de aanhoudingen werden op meerdere plaatsen in Nederland huiszoekingen verricht. Hierbij werden onder andere vuurwapens en munitie aangetroffen en in beslag genomen.

De Boven Regionale Recherche Midden Nederland zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):