zaterdag, 24. september 2011 - 15:27

Zes woningen ontruimd na brand

Heerhugowaard

Bij een korte maar hevig brand bij een appartement aan het Spui, vrijdagnacht rond 1.20 uur, zijn zes woningen ontruimd. Van nog 36 woningen zijn de bewoners preventief uit hun woningen gehaald om deze te controleren op de aanwezigheid van giftige stoffen.

Daarvan bleek geen sprake en de bewoners konden na het onderzoek hun woning weer in.

Zes appartementen zijn na de brand onbewoonbaar geworden door brand-, water- en roetschade. Vijf personen zijn ter plaatste door ambulancepersoneel behandeld voor onder andere ingeademde rook. Zij konden na behandeling weer naar hun (tijdelijke) huis.

De brand brak vermoedelijk uit op de eerste verdieping van het appartementencomplex. Daarbij zijn ook een aantal knallen gehoord door omwonenden. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat een pui op de eerste verdieping van het twee verdiepingen tellende complex naar beneden kwam.

De bewoners van de zes woningen konden op eigen gelegenheid of met behulp van toegesnelde buurtbewoners, politie en brandweer uit hun woningen komen. Voor deze bewoners is een tijdelijk onderkomen geregeld door de gemeente. De politie onderzoekt de toedracht van deze brand en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken contact op te nemen via 0900 8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):