zaterdag, 2. juli 2011 - 16:33

Zestal pubers gepakt voor doodsbedreiging en vele vernielingen in Burgum

Burgum

Met de aanhouding van zes pubers uit Burgum zijn diverse vernielingen en bedreigingen opgelost. De misdrijven vonden dit jaar plaats in de periode van februari tot begin juni op diverse locaties in Burgum. Tijdens het onderzoek kwamen zes inwoners van Burgum in de leeftijd van 16 tot 17 jaar als verdachten naar voren en werden door de politie aangehouden.

De jongeren opereerden in wisselende samenstelling. Eind februari werd op de Bulthuissingel een reclamebordbord en een raam door de groep vernield. In april vernielden twee van de zes verdachten een reclamebord op de Lageweg.

Op 18 en 25 mei werden twee inwoners van Burgum door drie van de zes verdachten met de dood bedreigd. De slachtoffers deden aangifte bij de politie. Vervolgens wordt de groep ervan verdacht een muurtje bij de muziekschool aan de Schoolstraat te hebben vernield. Ook vernielde een van de verdachten een fiets.

In juni werd een tuinhek vernield in de Schoolstraat. Door de aanhouding van de zes jongeren, die ook nog verdacht worden van het vernielen van een ruit van een taxibus en diefstal en vernielingen bij de Pleats, hoopt de politie in Burgum een eind te hebben gemaakt aan het baldadige en geweldige gedrag van deze groep. Tegen alle zes verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. De eigenaren van de vernielde goederen deden aangifte.
Provincie:
Tag(s):