donderdag, 24. februari 2011 - 14:30

Zestig extra toezichthouders in streekvervoer

Almere

Werknemers, maar ook reizigers in het streekvervoer rond een aantal middelgrote steden in het zuiden en midden van het land kunnen voor de aanpak van ongewenst gedrag in de bus, zoals agressie en geweld, rekenen op 60 toezichthouders.

Deze toezichthouders komen bovenop het afgesproken aantal toezichthouders in deze gebieden. Anders dan deze gebruikelijk gaan deze nieuwe toezichthouders hun taak uitvoeren in meerdere concessiegebieden en dus bij meerdere vervoersbedrijven. Minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft daartoe vanmiddag in Leiden een convenant getekend met de werkgevers in het streekvervoer en een aantal provincies en stadsregio’s. De ondertekenaars dragen 4,5 miljoen euro bij, waarvan 2,5 miljoen euro van het Rijk.

De 60 extra toezichthouders worden vanaf dit voorjaar ingezet in de OV-regio’s Zuid en Midden. De regio’s zijn landelijk geselecteerd op basis van het aantal incidenten. In de regio Midden gaat het om drie concessiegebieden waar Connexxion het streekvervoer verzorgt: Almere, de Zuidtangent en de Zaanstreek. In Waterland is Arriva betrokken. In Zuid: West- en Midden-Brabant (Veolia), Oost-Brabant (Veolia), Meijerij (Arriva), de stadsregio Eindhoven (Hermes) en in Zuid-Holland de gebieden Rijn en Bollenstreek (Connexxion), Midden Holland/Leiden (Connexxion), Hoeksewaard en Goeree-Overflakkee (Connexxion) en de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (Arriva).
Provincie:
Tag(s):